2011. március 28., hétfő

A nem tökéletes reggel

Eredetileg azt a címet terveztem, hogy "A tökéletesen szar reggel", aztán eszembe jutott, hogy általában milyen egy hétfő reggel, és elvetettem az ötletet. :)
Először inkább kezdem a jókkal:
  1. Közel húsz órája döglöttem az ágyban, hogy megszabaduljak a nyavajától, csak vacsorázni mentem ki, ráadásul kb. 2-kor tudtam elaludni, és mégis viszonylag frissen ébredtem magamtól 5-kor.
  2. Lefelé sétálva, ugyanúgy mint tegnap, belefutottam Kadekbe, akinek a névjegykártyája elveszett tegnap a cuccokkal együtt. Most is levitt a partra, és most is adott egy névjegykártyát, amit ezúttal már a gatyámba tettem. Marketingből ötöst kaphatna: vízálló a névjegykártyája
  3. A betegség úgy látszik elmúlt, legalábbis most nem érzem
  4. Ahogy írom a bejegyzést a medence mellett, a fák alatt (mert itt jobb a térerő), meg is érkezett a reggeli rántottám, görögdinnyém, meg a teám. :)
Aztán a rosszak:
  1. A szemét a parton. Forgalmasabb helyeken a strand homokja attól olyan szép tiszta, hogy milliónyi ember napfelkeltekor összeszedi a sok tonnányi szemetet, amit a víz kimos, aztán a traktor felgereblyézi. Na ha még sötétben megy ki az ember, akkor át kell vágnia a kb. 20m széles szemétsávon, hogy elérjen a vízhez, ahol folytatódik a kálvária:
  2. A szemét a vízben. Hihetetlenül kiakasztó az, ha úgy kell kievezni, hogy az ember minden második karcsapásra egy nylonszacsit kap el. Komolyan, iszonyatosan kiakadtam. Amikor tornyosul feletted a hullám, látod rajta, hogy tele van szeméttel. Ettől annyira elment a kedvem az egésztől, hogy nem vagyok biztos benne, hogy itt, Kután még egyszer kimegyek szörfözni. Elhúzok inet a ...ba. Kurva nylonzacsik!! Soha többé nem kérek a boltban ilyen szart. (mostanában amúgy már kezdtem leszokni róla) Ráadásul pont láttam tegnap egy filmet a teknősökről, akik ha lenyelik ezeket a szarokat, meg is halhatnak tőle. :( A másik nagyon idegesítő hatása a szemétnek, hogy ha a szemed sarkából észreveszed, hogy valami kibukkan a vízből, akkor először nem arra gondolsz, hogy egy darab fa, hanem inkább arra, hogy az valami cápii, ami most akarja megkóstolni a lábikrádat. Viccesen hangzik, de egyszer-kétszer komolyan ráparáztam a témára.
  3. A hullámok. Én Balin ilyen retek hullámokat még nem láttam. Tényleg. Ez még Maroubrán is kiábrándítónak minősülne! Az egész part egy nagy close-out, cross-shore szél, össze-vissza az egész szar, high tide, semmilyen irányba nem lehet menni, de ahhoz elég nagy, hogy megcsapjon rendesen. A sok szeméttel együtt. Kurva szemét!
  4. Mindezek miatt úgy döntöttem kb. fél óra után (5:50-kor kezdődött a menet), hogy bemegyek, még napfelkelte előtt (!!!). Na ilyet se csináltam még. Úgy mentem be, hogy az egész városból még ki se jött egy darab ember se. De ez volt a jó döntés.
  5. Hazafele sétálva megláttam, hogy egy kb. méteres édibédi cserepes teknős úszott ki a partra. Hát olyan édes volt, meg kellett zabálni, egyből jó kedvem lett! Aztán észrevettem, hogy nem úszott, csak partra mosta a víz, és már nem is fog visszaúszni. :(((( Na ez tette be a kaput, és ekkor jutott eszembe a fenti cím a bejegyzésnek.
Mondanám azt, hogy röviden ennyi, de elég csúnya eufemizmus lenne. Remélem legközelebb valami lelkesítőbbel tudok jelentkezni.
Csumi!

8 megjegyzés:

  1. EGYEDÜL,SÖTÉTBEN??? Miklós, az ég szerelmére...
    Egyébként, ne bánkódj, gondolj arra a dologra amitől jobb kedved lesz azonnal, csak most nem jut eszembe, hogy mi az, de te biztos tudod! :)
    Ja, tudom: szörfözöl!!!

    VálaszTörlés
  2. Kurva nejlonzacsik! Ha horrort akarsz hallani ezzel kapcsolatban, akkor:

    http://www.ted.com/talks/lang/hun/capt_charles_moore_on_the_seas_of_plastic.html

    VálaszTörlés
  3. Hát te gyagyás vagy? :) Hát én utálom a nylonzacsikat, eszem ágában sincs horrort nézni a főszereplésükkel. Inkább visszatérek a kardhalhoz, ami -lássuk be- nem sikerült tökéletesre...

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Kedves Miköly (ex)kolléga,

    Azért itt sem leányálom egy hétfői reggel a tenderbeadás napján...
    Bár nejlonzacsi nem volt.

    J

    VálaszTörlés
  6. Itt a következő horror, ez már testreszabottan neked:

    http://tumbledore.tumblr.com/post/4087103379/an-unexpected-side-effect-of-the-flooding-in

    VálaszTörlés
  7. Hát nem könnyű neked Miköőly papa... Nem lennék a helyedben hallod!!!

    VálaszTörlés