2011. április 9., szombat

Balangan ötödik nap

Ma reggel arra ébredtem, hogy leszakadt az ég, elmosta a fél partot, és bemosta a vízbe az összes homokot,
úgyhogy most az óceán úgy néz ki, mint egy iszapbírkózás talaja. A hullámok viszont legalább szépek. :) Nincs kedvem szarrá ázni fölöslegesen, úgyhogy inkább megvárom, amíg a tábor lejön a partra, akkor talán én is kidugom az orrom a szobából. Addig csak ülök az ágyamon, a nyitott ajtón keresztül nézem a szörfösöket, és közben megnézek egy epizód Death Note-ot is.

Ja tényleg, tegnap Japánban megint földrengés volt, úgyhogy a szokásosnál parásabban jöttem le a partra aludni, mert azt az 5000 km-t egy lökéshullám megteszi 7 óra alatt, nem akartam arra ébredni, hogy rámdől a ház. De nem  dőlt. :) Meg azt is kezdem megszokni, hogy a fönti házból, ahol a többiek vannak, kb 5 percet kell sétálni egy erdős részen keresztül egy föld (sár) úton, mindenféle fény nélkül. Azaz persze a csillagok, a Hold, meg a fényzennyezés ad fényt, de ha felhős az ég, akkor azért elég trükkös a lejutás.

Elvileg ma délután megyünk Ulura. Nem lesz nagy swell, de Ulu azért még így is parás. Nincs beach egyáltalán, csak egy rohadt nagy sziklás hegy. Egy barlangból lehet kievezni a törésre, ahol kapásból elkap egy áramlat, ami vagy 100 métert visz északra a 100 méteres sziklákkal szembe. Ott kell rendületlenül tovább evezni kifelé, és amikor az áramlat elenged, akkor lehet elkezdeni visszaevezni délre, a töréshez. A hullám az egyik legszebb a világon, a fenék viszont éles korallokkal van tele. A szörf minősége, ahogy a wannasurf.com írja: Totally Epic.

Este elmentünk még egy surf outletbe, amit Surfers Paradise-nak hívnak, mint a várost a Gold Coaston.

6-7 méteres szörf-istenség a Surfers Paradise bejárata előtt

Kénytelen voltam venni egy új surf pad-et a deszkámra, mert a másik már annyira leszakadt, hogy tényleg le kellett cserélni. A surf pad az érdes rész a deszka hátán, amire az ember a hátsó lábát rakja. A nagyrésze már tavaly leszakadt, de eddig még használható volt.

A trónkövetelő új ruhája

1 megjegyzés: