2011. április 17., vasárnap

Gili ismét


Az úgy volt, hogy az előrejelzés szerint két napig nem jött swell (hullámzás) Balira, úgyhogy terv készült, mi legyen az alternatíva. A társaság nagy része elment búvárkodni, de nekem valahogy nem volt kedvem hozzá. Egy kisebb társaság meg ment Gili Trawanganra, de ott már voltam, úgyhogy nem láttam benne a perspektívát. Aztán reggel annyira nem volt hullám, hogy arra gondoltam: hátha Gili-n működik a törés, és akkor kiköszörülhetem a múltkori csorbát. Az utazós társaság akkorra már leapadt két lányra: Szilvire és Zsanira, ígyhát velük indultam el Gilire. :)

Az út a szokásos módon nagyon döcögősen indult: reggel nem jött meg a taxi, amit rendeltünk, aztán rossz kikötőbe mentünk, aztán lekéstük a hajót, aztán épphogy-rohanva sikerült mégis visszaérni Sanurba, és elkapni a katamaránt, aztán irány Gili. Mivel az utolsó hajó Giliről vissza Balira délután 1-kor indul, ezért a tervezett néhány órás ottlétünk a késések miatt úgy fél órára zsugorodott volna. Ezt elkerülendő kitaláltuk, hogy inkább már akkor ott alszunk, és kiélvezzük a hely adottságait. Ebből már egyenesen következett, hogy ha egy napra vagyunk ilyen szép helyen, akkor a pénz nem számít, vegyünk ki valami nagyon szép szobát. Ezért elkezdtünk szépen dél felé sétálni, mert északabbra vannak az olcsóbb szállások, délebbre meg a drágábbak. Megnéztünk kb. 6-7 szállást, mert ott egymás hegyén-hátán vannak, és ahogy egyre szebbeket láttunk, egyre inkább vérszemet kaptunk. Ez a magyarázata annak, hogy alábbi, azóta ezerszer röhögve elismételt kifejezések konkrétan elhangzottak (persze leginkább poénból):
- We do not sleep in standard room!
- Does it come with a private pool?
- Please fix the waterfall, as soon as possible!

Mire megtaláltuk álmaink szállását, már a sziget déli csücskében voltunk. :) Kivettünk egy "villát" Gili Trawangan egyik legdrágább resortjában két hatalmas hálószobával, nappalival, két fürdővel, és saját medencével! :) Nem mondom meg, mennyibe került, de ha leosztom három főre, akkor is majdnem 10-szer annyit fizettem, mint amennyiért Balanganon megszálltam a kunyhóban. Mindegy, egyszer ilyet is kell. :)

Itt van róla néhány kép, de nem igazán adja át a hely burzsujságát, úgyhogy itt egy link is, annak, akit érdekel: http://www.thetrawangan.com/resort-accommodation-villas-gili-trawangan/two-bedroom-villas.html
It comes with a private pool
 A lányok most tudták meg, hogy még MELEGVÍZ is van.
Ilyet eddig még Indonéziában nem tapasztaltunk.

Hullám nem volt, másnap reggel meg a nap nem sütött, úgyhogy se nem szörföztünk, se nem snorkeleztünk, csak ettünk jókat (Az egyik helyen Zsani olasz-, Szilvi amerikai-, én meg mexikói kaját - csak hogy prezentáljuk a non-konformizmus esszenciáját), meg fürödtünk az óceánban, meg a medencében, meg buliztunk, meg aludtunk.
Naplemente után

A sziget déli része elég nyugis. Nincs ott semmi, csak fehér homok, türkiz víz, a háttérben Lombok sötétkék hegyei, és az egészet finoman belengi a pénz szaga. :) Ezért a party érdekében északabbra kellett húzódnunk, és vegyülni a sok "északival", azaz a közönséges halandókkal! Jáj! :) A party végülis nem volt rossz, de azért nem emelkedett ki az atomrészeg balti túristák átlagos bulijai közül.

Reggel aztán feltápászkodtunk, elfogyasztottuk a pompás reggelit, fürödtünk még egy keveset, aztán irány vissza Balira.
Reggeli után, pálmaerdő előtt
A háttérben Lombok

Ha van rá igény, akkor a készült kb. 300 képből rakok még ki majd az albumba.

7 megjegyzés:

  1. Aztan pok-koma volt-e inkluzive az exkluziv szallason, he?

    VálaszTörlés
  2. Én nagyon le vagyok maradva, de mégis hogy sikerült Neked nőnemű egyedekkel szóba állnod? :) És ők hogy kerültek oda? :)

    VálaszTörlés
  3. hat kedves baratom ezzel a ket leanyzoval en is mentem volna egy ilyen hotelba remelem a party jolsikerult
    pusz

    VálaszTörlés
  4. Na, felébredtek a kommentelők? :)
    Pókica csak egy nagyon pici volt, kint a kertben.
    Koppány, olvasd el figyelmesen, és kiderül! :)

    VálaszTörlés
  5. Miköőly, félek nem fogunk rád ismerni, mikor hazaérsz. Mostantól tényleg beszélgetsz lányokkal is? Vagy csak akkor, ha Balin vagy? Balaton beszámít "bali"-nak? :)

    VálaszTörlés
  6. és ezek után ti azt a kérdést teszitek föl, hogy BESZÉLGET-e lányokkal??
    Kiss Dani nem kommentel? :)

    VálaszTörlés
  7. Mi úriemberek vagyunk, kedves Vera. A fontosabb kérdéseket majd köszönésként vágjuk hozzá. :)

    VálaszTörlés